Menu

PRZYSTAWKI

Tatar z polędwicy wołowej
67 PLN
trufla / grzyby / szczypior / chorizo
Śledź
59 PLN
oliwa / koper / karczoch / rzodkiewka / ogórek / maślanka / kawior
Szparagi
64 PLN
jajko poshe / sos holenderski / chorizo
Zupa rakowa
52 PLN
popcorn / pomidor / seler nać / koper włoski
Zupa szczawiowa
46 PLN
krokiet / ogórek / szalotka / koper / jajko przepiórcze

DANIA GŁÓWNE

Łosoś
119 PLN
bób / baby brokuł / topinambur / słód
Sola
169 PLN
salsa verde / ziemniak la ratte / nowalijki warzywne
Skok z królika
129 PLN
ziemniak / trufla / crème fraiche / pieprznik jadalny
Jagnię pomorskie
169 PLN
wędzony seler / groszek / szparag / burak / demi glace
Chateâubriand
269 PLN
pieczarka brunatna / zapiekanka ziemniaczana / boczniak królewski / sos berneński
Gratina seler
89 PLN
trufla / purée pasternak / wegetariański demi glace / orzechy

DESERY

Jabłko
37 PLN
limonka / kardamon / wanilia / cytryna
Gdański bursztyn
39 PLN
korzeń pietruszki / biała czekolada / morela / maślanka / goldwasser
Jagoda
38 PLN
czekolada/ biszkopt / kumkwat / tonka
Do każdego zamówienia doliczamy 10% usługi serwisowej. Tabela z wykazem składników znajduje się na regale w restauracji Mercato.