Menu

PRZYSTAWKI

Zupa szczawiowa
48 PLN
krokiet ziemniaczany | jajko przepiórcze | koper | maślanka | ogórek
Przegrzebki
99 PLN
ślimaki | pomarańcza czerwona| szalotka | seler naciowy | szczypior
Tatar z polędwicy wołowej
85 PLN
trufla | grzyby | szczypior | chorizo
Śledź
69 PLN
oliwa koper | karczoch | ogórek | maślanka | kawior z pstrąga
Parfeit z kalafiora
56 PLN
marynowany kalafior | cukinia | marynowane kapary | bergamotka | porzeczka

DANIA GŁÓWNE

Skok z królika
149 PLN
ziemniak | crème fraîche | grzyby | sabayone
Pierś z pulardy
129 PLN
fermentowany pieprz | burak | krewetka| demi glace
Halibut
159 PLN
fregola | raki | ogórek | jabłko | kafir | espuma marmeid | sos veloute
Sandacz
139 PLN
langustynki | kawior jesiotr | ziemniak | sos szampan | natka pietruszki | szalotka
Baby brokuł
89 PLN
arancini | edamame | groszek | szparagi | trufla | puree szpinak
Cielęcina na kości 380g
269 PLN
brokuł | czosnek fermentowany| młoda marchew| foie gras | demi glace

DESERY

Gdański bursztyn
45 PLN
prawdziwek / biała czekolada / mirabelka / maślanka / goldwasser
Truskawka kaszubska
45 PLN
wanilia | lawenda | rozmaryn
Śliwka
39 PLN
dzika róża| ser kozi | czekolada | rum | lody maślanka
Do każdego zamówienia doliczamy 10% usługi serwisowej. Tabela z wykazem składników znajduje się na regale w restauracji Mercato.