Menu

PRZYSTAWKI

Barszcz czerwony na mięsnym wywarze
44 PLN
sok z owoców leśnych / kwaśna śmietana
Zupa dyniowa na wywarze kaczym
42 PLN
ozory wieprzowe / oliwa koper/ marynowana dynia
Tatar z polędwicy wołowej
69 PLN
trufla / grzyby / szczypior / chorizo
Śledź
59 PLN
oliwa koper / karczoch / ogórek / maślanka / kawior z pstrąga
Pierożki z gęsiną
54 PLN
wędzona słonina / tapioka / demi glace / sok z maliny / piana grana padano

DANIA GŁÓWNE

Perliczka
119 PLN
ziemniak / kapusta czerwona / parfe z foie gras / czarny bez / burak / sos z gorczycą
Biodrówka jagnięca
109 PLN
polenta / flan z kalafiora / kalafior marynowany / redukcja jagnięca / zielony pieprz
Skok z królika
139 PLN
ziemniak / crème fraiche / pieprznik jadalny / sabayonbe grzybowe
Czarny dorsz
169 PLN
salsefia / pasternak / jabłko / soliród / bergamotka
Sandacz
129 PLN
langustynki / kawior jesiotr / ziemniak / sos szampan / natka / szalotka
Prawdziwek
79 PLN
babka kaszubska / shimej / consome grzybowe
Chateâubriand
249 PLN
prawdziwek / zapiekanka ziemniaczana / sos bearneński / demi glace

DESERY

Gdański bursztyn
39 PLN
prawdziwek / biała czekolada / mirabelka / maślanka / goldwasser
Gruszka
37 PLN
limonka / kardamon / wanilia / cytryna
Pistacja
38 PLN
wiśnia / czekolada / rum
Do każdego zamówienia doliczamy 10% usługi serwisowej. Tabela z wykazem składników znajduje się na regale w restauracji Mercato.