Menu

PRZYSTAWKI

Tatar z polędwicy wołowej
59 PLN
majonez truflowy / marynowane grzyby / szczypior
Śledź
49 PLN
oliwa koperkowa / karczoch / ogórek / maślanka / kawior z pstrąga
Galaretka wieprzowa
59 PLN
szpik wołowy / foie gras / natka / chutney gruszkowy / imbir
Flaki wołowe
39 PLN
kluski ziemniaczane / seler / marchew / lubczyk
Zupa dyniowa na wywarze kaczym
42 PLN
ozory wołowe / crème fraîche / oliwa koperkowa / pestki dyni

DANIA GŁÓWNE

Łosoś
99 PLN
ziemniak / por / jacqueline buraczane / salsefia / liście kafiru
Jesiotr
129 PLN
purée z kapusty / słonina / kapusta kiszona / ostryga
Skok z królika
109 PLN
grzybowy sabayon / borowik / smardz / ziemniak / crème fraîche
Kacze udo
89 PLN
wiśnia / rzodkiew arbuzowa / puree z bakłażana / żel wiśniowy / pistacja
Chateâubriand
249 PLN
pieczarka brunatna / zapiekanka ziemniaczana / boczniak królewski / sos berneński
Risotto z czarną truflą (wege)
89 PLN
ser grana /padano / szalotka / czosnek fermentowany

DESERY

Gruszka
29 PLN
limonka / kardamon
Czekolada
31 PLN
śliwka / piernik / pudding
Finansjer orzechowy
35 PLN
gruszka / żubrówka / agrest / daktyle
Do każdego zamówienia doliczamy 10% usługi serwisowej. Tabela z wykazem składników znajduje się na regale w restauracji Mercato.
Menu degustacyjne serwujemy codziennie, wymagana jest wcześniejsza rezerwacja, z minimum 1-dniowym wyprzedzeniem