Menu

PRZYSTAWKI

Zupa szczawiowa
44 PLN
krokiet ziemniaczany / ogórek kiszony / jajko przepiórcze / maślanka / oliwa koper
Śledź
69 PLN
oliwa koper / karczoch / ogórek / maślanka / kawior z pstrąga
Tatar z polędwicy wołowej
89 PLN
trufla / grzyby / szczypior / chorizo

DANIA GŁÓWNE

Stek kalafior
79 PLN
puree kalafior / palone masło / bakalie / miód
PIERŚ Z PULARDY
129 PLN
gołąbek z krewetką / smardz / szparagi / sos demi glace
Pstrąg tęczowy filet
129 PLN
salsa werde / palone masło / mix sałat z warzywami / ziemniak
SANDACZ
149 PLN
ziemniak la rate / kawior Antonius / sos szampan
Skok z królika
159 PLN
ziemniak / trufla / crème fresh / grzyby
CHATEÂUBRIAND
299 PLN
szpinak / puree cebula / sos bernes / pieczarka brunatna / foie gras oraz do wyboru / mix sałat / frytki / puree ziemniak

DESERY

Truskawka kaszubska
47 PLN
wanilia / lawenda / mięta
GDAŃSKI BURSZTYN
48 PLN
borowik / biała czekolada / rokitnik / maślanka / goldwasser
Do każdego zamówienia doliczamy 10% usługi serwisowej. Tabela z wykazem składników znajduje się na regale w restauracji Mercato.