Menu

PRZYSTAWKI

KREM DYNIOWY NA WYWARZE KACZYM
44 PLN
JAJKO PRZEPIÓRCZE | KOPER | MARYNOWANA DYNIA | PODROBY
DZIADÓWKA
45 PLN
ZIEMNIAK | MAŚLANKA | WOŁOWINA | SZCZYPIOR
TATAR Z POLĘDWICY WOŁOWEJ
89 PLN
TRUFLA | GRZYBY | SZCZYPIOR | CHORIZO
ŚLEDŹ
69 PLN
OLIWA Z KOPRU | KARCZOCH | OGÓREK | MAŚLANKA | KAWIOR Z PSTRĄGA
OŚMIORNICA
99 PLN
KOZIA BRODA | SALSEFIA | IMBIR KANDYZOWANY | KAWIOR | BUERRE BLANC | KAPUSTA

DANIA GŁÓWNE

JAGNIĘ POMORSKIE
139 PLN
ZIEMNIAK | SER PECORINO | POMIDOR | CEBULA | POR
PIERŚ Z PULARDY
139 PLN
FERMENTOWANY PIEPRZ | KREWETKA | SMARDZ | PIGWA
HALIBUT
169 PLN
RAKI | OGÓREK | KAFIR | RAVIOLI | BISQUE | SHISO | POMIDOR:
SANDACZ
149 PLN
LANGUSTYNKI | KAWIOR JESIOTR | ZIEMNIAK | SOS SZAMPAN | NATKA PIETRUSZKI | SZALOTKA
CHATEÂUBRIAND
289 PLN
FOIE GRAS | DEMI GLACE | PIECZARKA | SZPINAK | SOS BEARNEŃSKI
COMBER Z JELENIA
179 PLN
MOSKOLE | BIAŁY BEZ | BURAK | DEMI GLACE

DESERY

JABŁKO
46 PLN
ŻUBRÓWKA | TRAWA ŻUBROWA | CYTRYNA | BIAŁA CZEKOLADA
GDAŃSKI BURSZTYN
48 PLN
PRAWDZIWEK | BIAŁA CZEKOLADA | ROKITNIK | MAŚLANKA | GOLDWASSER
POMARAŃCZA
47 PLN
CZEKOLADA DESEROWA | SŁONECZNIK | IMBIR | FIGA
Do każdego zamówienia doliczamy 10% usługi serwisowej. Tabela z wykazem składników znajduje się na regale w restauracji Mercato.