Menu degustacyjne

195 PLN osoba

selekcja alkoholi 115 PLN osoba


Amuse bouche

Chłodnik z buraka/ marynowany jesiotr/ sorbet ze szczawiu

CANELLA PROSECCO SUPERIORE’15 10 cl

D.O.C.G. VALDOBBIADENE, WŁOCHY


Szparagi w emulsji maślanej/ suszona kiełbasa/ cebula/ chipsy ryżowe/ modrzew

CHRISTIAN MOREAU ’15 10 cl

A.O.C. CHABLIS, FRANCJA


Turbot/ puree ze szpinaku/ kwiat cukinii/ szparagi

LAWSON’S DRY HILLS RESERVE ’15 10 cl

MARLBOROUGH, NOWA ZELANDIA


Żebro wołowe/ puree ziemniak/ jeżyna/ koper włoski/ skóra wieprzowa

TINPOT HUT ’11 10 cl

MARLBOROUGH, NOWA ZELANDIA


Pre-dessert


Jagoda/ fasola tonka/ biała czekolada

DWÓR SIERAKÓW CZARNY BEZ 4 cl

Petit fours

* Do rachunku od 8 osób doliczamy 10% serwisu

* W przypadku występowania alergii pokarmowych prosimy o poinformowanie obsługi. Lista alergenów dostępna jest na życzenie .

Przystawki

Zasalana troć/ pietruszka/ ogórek/ jabłko/ bergamotka 44 PLN

Tatar z wołowiny/ lubczyk/ suszone żółtko/ lody musztardowe 49 PLN

Szparagi w emulsji maślanej/ suszona kiełbasa/ cebula/ chipsy ryżowe/ modrzew 39 PLN

Chłodnik z buraka/ marynowany jesiotr/ sorbet ze szczawiu 34 PLN

Krem z młodego ziemniaka/ maślanka/ gotowane raki/ koper/ majeranek 36 PLN

„Pijana koza”/ tatar z pomidora/ rzodkiewka/ pszenica 29 PLN

Dania główne

Turbot/ puree ze szpinaku/ cukinia/ szparagi 95 PLN

Dorsz/ młody ziemniak/ marchewka/ kawior z pstrąga 67 PLN

Sola Dover/ puree kalafior/ cykoria/ karczoch 99 PLN

Kaczka/ bób/ groszek/ puree brokuł/ kapusta/ słonina 63 PLN

Schab z mangalicy/ biała kasza gryczana/ puree marchew/ burak/ palone masło 77 PLN

Żebro wołowe/ puree ziemniak/ jeżyna/ koper włoski/ skóra wieprzowa 79 PLN

Pierogi/ twaróg/ ziemniak/ szpinak/ koperek 49 PLN

Desery

Ciemna czekolada/ czarny agrest/ lody jogurtowe 26 PLN

Beza malinowa/ bergamotka/ poziomka/ lody rabarbarowe 28 PLN

Jagoda/ fasola tonka/ biała czekolada 29 PLN

Mus z truskawki/ biała czekolada/ sorbet truskawkowy 27 PLN