Menu degustacyjne

195 PLN osoba

selekcja alkoholi 125 PLN osoba


Amuse bouche

Barszcz biały/ borowik/ ogon wołowy/ ziemniak

CANELLA PROSECCO SUPERIORE 10 cl cl

D.O.C.G. VALDOBBIADENE, WŁOCHY


Język cielęcy/ czarna porzeczka/ sos Gribiche/ rukiew wodna

DELICATO BELLE AMBIENCE 10 cl

A.V.A. KALIFORNIA, STANY ZJEDNOCZONYE AMERYKI


Jesiotr smażony/ seler/ cebula dymka/ sos z żebra wieprzowego

CHRISTIAN MOREAU 10 cl

A.O.C. CHABLIS, FRANCJA


Golonka confit/ kapusta/ cebula/ popiół z pieczonych warzyw

PIWO STAROGDAŃSKIE 20 cl


Pre-dessert


Czekolada/ wiśnia/ słonecznik

HENNESSY X.O 2 cl

Petit fours

* Do rachunku od 8 osób doliczamy 10% serwisu

* W przypadku występowania alergii pokarmowych prosimy o poinformowanie obsługi. Lista alergenów dostępna jest na życzenie .

Przystawki

Uszka z fagasa/ bakłażan/ fermentowany czosnek/ brusznica 39 PLN

Język cielęcy/ czarna porzeczka/ sos Gribiche/ rukiew wodna 38 PLN

Szpik wędzony/ foie gras/ chutney gruszkowy/ radicchio/ karczoch 42 PLN

Krem z czerwonej cebuli/ kluski ziemniaczane/ esencja z kaczki/ dymka 34 PLN

Barszcz biały/ borowik/ ogon wołowy/ ziemniak 36 PLN

Ser dżersejowy/ pieczony burak/ nasturcja/ wędzona ikra z pstrąga 37 PLN

Dania główne

Turbot smażony/ jarmuż/ makaron fregola/ kwaśna śmietana 99 PLN

Jesiotr sous vide/ seler/ cebula dymka/ sos z żebra wieprzowego 84 PLN

Szponder wołowy confit/ ostryga/ chrzan/ mięta 87 PLN

Golonka confit/ kapusta/ cebula/ popiół z pieczonych warzyw 67 PLN

Perliczka sous vide/ borowik/ ziemniak/ gruszka 69 PLN

Kalafior smażony/ orzech laskowy/ sos ponzu/ pietruszka 49 PLN

Desery

Ciasto parzone/ lody borowikowe/ lawenda/ kamienie jadalne 29 PLN

Ser pleśniowy/ miód gryczany/ orzech włoski/ śliwka węgierka 31 PLN

Gruszka/ jabłko/ lody z nerkowca/ pistacja/ czarny bez 34 PLN

Czekolada/ wiśnia/ słonecznik 32 PLN