Menu degustacyjne

195 PLN osoba

selekcja alkoholi 125 PLN osoba


Amuse bouche

Marynowany łosoś/ lody chrzanowe/ majonez z łososia/ soliród

GUY WACH CLEVNER 10 cl

A.O.C. ALSACE, FRANCJA


Sałatka szparagowa/ koper włoski/ ogórek kwaszony/ wędzona śmietana

MEZZACORONA PG RISERVA 10 cl

D.O.C. TRENTINO, WŁOCHY


Intermezzo

Smażony jesiotr/ bób/ groszek/ dzikie zioła/ czosnek niedźwiedzi

AIA VECCHIA 10 cl

I.G.T. TOSCANA, WŁOCHY


Schab jagnięcy/ młoda kapusta/ puree cebula/ szczypior

CANNETO RISERVA 10 cl

D.O.C.G. VINO NOBILE DI MONTEPULCIANO, WŁOCHY


Truskawka/ kardamon/ tequila/ biszkopt/ beza

MONTE OLIVETO DI CASA POLIXO 10 cl

D.O.C.G. MOSCATO D’ ASTI, WŁOCHY

Petit fours

* Do rachunku od 8 osób doliczamy 10% serwisu

* W przypadku występowania alergii pokarmowych prosimy o poinformowanie obsługi.
Lista alergenów dostępna jest na regale w restauracji.

Przystawki

Zupa z botwiny/ salsa z buraków/ koper włoski/ crème fresh 27 PLN

Marynowany łosoś/ lody chrzanowe/ majonez z łososia/ soliród 39 PLN

Tarta pomidorowa/ ser dojrzewający/ ketchup grzybowy/ pikle 29 PLN

Sałatka szparagowa/ koper włoski/ ogórek kwaszony/ wędzona śmietana 39 PLN

Polędwica haché/ puree karczoch/ orzech/ grzyby marynowane 49 PLN

Parzybroda/ kapusta/ koperek/ ziemniak confit 29 PLN

Dania główne

Smażona pierś z perliczki/ smardze/ marchew/ miso/ słonecznik 79 PLN

Smażony dorsz/ kalafior/ białe szparagi/ salsa pietruszkowa 78 PLN

Smażony jesiotr/ bób/ groszek/ dzikie zioła/ czosnek niedźwiedzi 82 PLN

Schab jagnięcy/ młoda kapusta/ puree cebula/ szczypior 99 PLN

Gotowany homar/ domowy makaron/ słonina/ seler naciowy 109 PLN

Spaghetti z selera/ maślanka/ żółtko/ orzech laskowy 49 PLN

Desery

Mandarynka/ morela/ imbir/ mango/ yuzu 31 PLN

Czarna porzeczka/ czarny bez/ czekolada/ wanilia/ wiśnia/ białe wino 31 PLN

Bazylia/ limonka/ jogurt/ mięta 33 PLN

Truskawka/ kardamon/ tequila/ biszkopt/ beza 29 PLN